Afrikalı öğrenciler dolmuşta kendi ülkelerinin müziğini seslendirdi

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Afrikalı öğrenciler dolmuşta kendi ülkelerinin müziğini seslendirdi

Gümüşhane‘de bindikleri dolmuşta sürücüden müzik açmasını isteyen Afrikalı öğrenciler, “Radyo bozuk” karşılığını alınca kendi ülkelerinin müziklerini seslendirdiler

Afrikalı öğrencilerin dolmuş içindeki konseri toplumsal medyada paylaşılınca büyük ilgi gördü

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören Afrika asıllı siyahi öğrenciler radyosu çalışmayan dolmuşta söyledikleri müzikle büyük beğeni topladı. O manzaralar toplumsal medyada büyük ilgi gördü.

Gümüşhane’de dolmuş sürücülüğü yapan Kenan Dilek geçtiğimiz günlerde dolmuşuna binen Afrika asıllı siyahi öğrencilerin müzik açılması isteğini radyonun çalışmadığı gerekçesiyle reddetti. Öğrencilerin ısrarı üzerine Kenan Dilek siyahi öğrencilere “Söyleyebiliyorsanız siz söyleyin” dedi. Bunun üzerine dolmuş içerisinde bulunan çoğunluğu bayanlardan oluşan yaklaşık 5 kişilik Afrikalı öğrenci kümesi kendi ülkelerinin mahallî lisanlarında müzik söylemeye başladı. Öğrenci kümesinin dolmuş içerisinde koro halinde söylediği müzik dolmuş içerisindekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, toplumsal medyada paylaşılan manzaralar büyük beğeni topladı.

“Sesleri de hoş, 4-4’lük insanlar”

Reklam Alanı

Afrika asıllı öğrencilerin müzik isteğini radyo çekmediği gerekçesiyle geri çevirmek zorunda kalan dolmuş sürücüsü Kenan Dilek, hususla ilgili yaptığı açıklamada “Afrika asıllı öğrenciler dolmuşuma bindi bana ‘Şarkı aç’ dediler. Ben de ‘radyo var çekmiyor’ dedim. Bir daha ısrar ettiler. Dedim ki ‘Eğer söyleyebiliyorsanız siz söyleyin’ o orta başladılar söylemeye. Onlar için de bizim için de hoş bir şey oldu. Üniversitenin önünden başladılar belediyenin önünde bitti. Yolcular için de hoş oldu. Afrikalı öğrenciler dürüst beşerler, tek sözle mükemmeller. Sesleri de hoş, 4-4’lük insanlar” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ömür

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!