Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci çeşit seçimlerinde de rekor tazeledi

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en fazla oy aldığı Bayburt, Gümüşhane, Çankırı, Yozgat ve Rize’de 28 Mayıs’taki ikinci cins seçimlerinde de rekor tazeledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimi ikinci tıpta da 10 vilayette açık orta önde bitirdi. Bayburt yeniden en çok takviyesi veren vilayet olurken, sarsıntıdan etkilenen vilayetler de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan dayanağını sürdürdü.

28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tıp seçimlerini resmi olmayan sonuçlara nazaran yüzde 52,18 ile kazanan Erdoğan, birinci tıpta olduğu üzere ikinci çeşitte da 10 vilayette Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na fark attı. Erdoğan en çok oy aldığı vilayetlerde 2. cinste da rekor tazeledi. Buna nazaran Bayburt’ta birinci tıpta yüzde 78,86 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci cinste oyunu yüzde 82.45’e çıkardı. Erdoğan’ın Gümüşhane’de birinci çeşitte yüzde 74,42 olan oy oranı ikinci cinste yüzde 78,54’e yükseldi.

Çankırı, Yozgat ve memleketi Rize’de de oy oranlarını yükselten Erdoğan, Çankırı’da yüzde 72,13’ten yüzde 76,76’ya, Yozgat’ta yüzde 72,70’ten 76,36’ya, Rize’de ise yüzde 72,79’dan 75,86’ya yükselen bir oy oranı elde etti.

Cumhurbaşkanlığı ikinci cins seçimlerinde zelzele vilayetlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan inanç sandık sonuçlarına da yansıdı. 6 Şubat sarsıntılarından etkilenen 11 vilayette seçmen, tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullandı. Birinci tıpta yüzde 70 oy ile en yüksek dayanağı veren Kahramanmaraş ikinci tıpta da yüzde 75,43’lük oy oranı ile en yüksek takviyesini veren vilayet oldu.

Hatay’da 14 Mayıs’taki seçimlerde Kılıçdaroğlu önde iken, bu seçimde Hataylılar tercihini yüzde 50.12’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullandı. – ANKARA

Reklam Alanı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!