Gümüşhane’de kaya düşmesi tehlikesine karşı tedbirler sıklaştırılıyor

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

GÜMÜŞHANE’de sarp arazi kaideleri nedeniyle can ve mal kaybına neden olan kaya düşmelerine karşı yamaçlarda tedbirler sıklaştırılıyor. AFAD gruplarınca vilayet genelinde, ‘çelik ağlı bohçalama’ yolunun yanı sıra yüksek güç sönümleyici çelik ağlar yerleştirilen 41 riskli alan, kaya düşme tehdidinden arındırıldı, 900 konut da teminata alındı. AFAD Gümüşhane Vilayet Müdürü Mesut Bayrak, ‘Hedefimiz, riski büsbütün ortadan kaldırmak dedi.Kentte tehlike oluşturan yamaçlarda kaya düşmelerine karşı tedbir alınmaya devam ediliyor. Vilayet genelinde, kara yolları, belediye ve AFAD gruplarınca ‘çelik ağlı bohçalama’ prosedürünün yanında güç sönümleyici çelik ağlarlar da yerleştirilen 41 riskli alan, ıslah edilerek, kaya düşme tehdidi ortadan kaldırıldı. Çalışmalarla; risk altındaki 900 konut, teminata alındı. Bölgede, vazifeliler rutin denetimlerde bulunarak, düşen kayaları temizlerken, muhtemel riskli bölgelerin tespiti sonrası ‘çelik ağlı’ birebir prosedürle tedbir alıyor.

‘TEDBİRLERLE BİRÇOK OLAYIN ÖNÜNE GEÇTİK’

AFAD Gümüşhane Vilayet Müdürü Mesut Bayrak, önleyici önlemlerle birçok olayın önüne geçtiklerini belirterek, ‘Gümüşhane’de en büyük riskler, afetlerden sonra meydana gelen kazalar. Bir sarsıntının akabinde bilhassa kaya düşme riski çok fazla var. Çalışmalarımızı afet öncesi ve sonrası risklere odaklı bir biçimde sürdürmekteyiz. Gümüşhane’de kaya düşmesi, heyelan üzere olaylar sıklıkla yaşanmakta. 13 yıllık misyon sürecimde, bugüne dek yaklaşık 40 köy ve mahallemizde afet önleyici önlemler alarak, birçok olayın önüne geçtik’ dedi.

‘EKİPLER RİSKİ ALANDA ETÜT ÇALIŞMASI YAPIYOR’

Riskli bölgelerde grupların tespitlerde bulunduğunu kaydeden Bayrak, ‘Yıllık programlar yaparak çalışıyoruz. Riski tespit edilen bölgeye en kısa vakitte müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız kaygı ve kaygı içerisinde uzun bir vakit beklemiyorlar. Etrafımıza baktığımız vakit büyük kayalar ve devasa dağlar var. Bunları büsbütün ortadan kaldırmak birden fazla vakit mümkün olmuyor. Bu durumda güç sönümlü tellerimiz var. Onları kullanıyoruz. İş makineleriyle kayaların, bilhassa çürük kısımlarını, mümkünse tamamını kaldırıyoruz. Maksadımız, riski büsbütün ortadan kaldırmak. Yerleşim yerini tehdit eden kayaların tamamını oradan alıp öbür yere taşımak yahut uygun alan varsa, toprağa gömmek suretiyle önlemlerimizi alıyoruz’ diye konuştu.

‘RAHAT ETTİK’

Reklam Alanı
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!