Gümüşhane’de Heyelan Riskine Karşı Tedbir Alındı

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Gümüşhane‘de yamaçların birtakım kısımlarına heyelan riskine karşı çelik ağ ve güç sönümleyici bariyer konularak tedbir alındı.

Sarp kayalık ve engebeli arazi kaideleri nedeniyle vilayet genelinde vakit zaman yamaçtan kopan kaya kesimlerinin yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine Gümüşhane Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü gruplarınca çalışma yapıldı.

Bu kapsamda tehlike oluşturan yamaçlar, güç sönümleyici bariyerler ve çelik ağlı bohçalama metoduyla, çelik ağ ve halatlarla örüldü.

AFAD Vilayet Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine, çoklukla yerleşim yerlerini tehdit eden kayaların temizlendiğini, temizlenemeyenlerin ise çürük kısımlarının alınıp törpülendiğini, uzak aralarda de güç sönümleyici bariyerlerle tedbir alındığını belirtti.

Bayrak, kaya düşme tehdidi ve heyelan riski altındaki noktalara yerleştirilen çelik ağlarla riski en aza indirdiklerine dikkati çekerek, “Yaptığımız çalışmalarla bölgede risk altındaki 900 konutun etrafındaki kayalar ıslah edilerek, kaya düşmesi riski ortadan kaldırıldı.” dedi.

Çalışmaların sürdürüleceğini lisana getiren Bayrak, güç sönümleyici bariyerlerin yerleştirildiği riskli 40 bölgenin de ıslah edilerek kaya düşme tehdidinin ortadan kaldırıldığını kelamlarına ekledi.

Reklam Alanı
Kaynak: AA / Seyit Ahmet Eksik – Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!