AFAD binasının maskotu ‘afad’ ve yavruları

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

AFET ve Acil Durum ( Afad ) Gümüşhane Vilayet Müdürlüğü’nün 5 yıl evvelki inşaat sürecinde yüklenici firma ve personeller tarafından beslenip, ‘afad’ ismi verilen Kedi, binanın hizmete girmesiyle arama kurtarma işçisince sahiplenildi. Beslenip sıhhat durumları takip edilen kedi ‘afad?, vakitle doğan 5 yavrusu ile kendilerine yeni yuva olan AFAD binasında görevlilerin maskotu oldu.Kentte 2018 yılında üretimine başlanan AFAD Gümüşhane Vilayet Müdürlüğü binasının inşaatı sırasında yüklenici firma ve emekçiler şantiye alanında gelen tekir cinsi kediyi besleyerek, gereksinimlerini karşıladı. İnşaatın tamamlanmasıyla ‘afad’ ismi verilen kedi, AFAD vilayet müdürlüğü görevlilerince sahiplenildi. AFAD binası; sistemli su ve mama verilerek sıhhat durumları takip edilen kedi ‘afad’ ile vakitle doğan 5 yavrusuna yuva oldu. Bina içinde gezinen kediler, görevlilerin maskotu haline geldi. Yavruların büyümesinin akabinde kedilerin bakımına, AFAD bahçesinde oluşturulacak alan ve konulacak kulübede devam edilecek.

‘AFAD’A VE YAVRULARINA İTİNAYLA BAKIYORUZ’

AFAD Gümüşhane Kurtarma Teknisyeni Nurettin Aydoğdu, kedileri çok sevdiklerini söyleyerek AFAD yeni binası yapıldığında müteahhit bu kediyi sahiplenmiş. Müteahhit yediği yemeği kediyle paylaştı. Artık biz paylaşıyoruz. Bina hizmete girdikten sonra kediye sahip çıktık. Çok akıllı bir hayvan. ‘Afad’ binamızda doğum yaptı ve beş yavrusu oldu. Ona ve yavrularına itinayla bakıyoruz. O çok akıllı, cana yakın ve sevildiğini biliyor. Binamızın maskotu; onları çok seviyoruz? dedi.

‘AFAD’ DEPOLARI FARELERDEN KORUYOR

AFAD Vilayet Müdürlüğü depolarında ömür gereçleri olduğunu kaydeden Aydoğdu, ‘Depolarımızda ömür materyalleri ve çadırlar var. Fareler çadırlara ziyan verebilir. Bu duruma karşı ‘afad’ depolarımızı farelerden koruyor. Burada 5 tane yavrusuyla birlikte bizimle yaşıyor. Yavrular büyünce onlara bahçede hoş bir yuva yapmayı düşünüyoruz’ diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Hayat

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!