Doğu Karadeniz Bölgesi turizm destinasyonları Arap turistlerin ilgisini çekiyor

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Konseyi Lideri Volkan Kantarcı, son yıllarda bilhassa Arap turistler Doğu Karadeniz bölgesine ağır ilgi gösterdiğini belirterek bölgedeki turizm destinasyon yerlerinin giderek arttığını kaydetti.

Doğu Karadeniz Bölgesinin yalnızca doğal güzellikleriyle değil tarihi pahalarla de öne çıktığını hatırlatan Kantarcı, bilhassa son yıllarda ören yerlerine yapılan onarım çalışmalarına dikkat çekti. Kantarcı, Sümela’nın yanı sıra bölgede tarihi alanlarda yapılan onarım çalışmalarının bu sezonki ziyaretçi sayısını artıracağını ümit ettiklerini söz ederek, “Bölgemize Arap turistlerin tercih yerleri her geçen gün biraz daha artıyor. Geçmiş devirlerde daha az uğradıkları destinasyonlar yerlerini son yıllarda daha fazla ziyaret ediyorlar. Mesela Giresun Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl buralara pandemi öncesine nazaran baktığımız vakit ziyaretçi sayısı çok azdı. Etraf düzenlemesiyle birlikte buralara ilgi daha artıyor. Gümüşhane’de çok hoş tarihi kıymetlerimiz var. Limni Gölü, Karaca Mağarası, Torul Seyir Terası, Tomara Şelalesi ön plandaydı. Son periyot yapılan onarım çalışmasıyla İmera Manastırı, Krom Vadisindeki muhakkak kiliseler ön plana çıkıyor. Gümüşhane’deki Satala antik kentindeki çalışmalar, Bayburt Kalesi’nin onarım süreci tamamlandı, bölgemize önemli katkı sağlıyor” dedi.

Doğu Karadeniz yalnızca doğasıyla değil tarihiyle de öne çıkıyor

Doğu Karadeniz Bölgesinin yalnızca yeşiliyle değil tarihi ören yerleriyle de öne çıktığını söz eden Kantarcı, “Doğu Karadeniz, yeşili, şelaleleri, dereleri, gölleri, dağları, yaylalarından çok tarihi yapılarıyla da öne çıkıyor. Tarihi yerlere yapılan onarım çalışmaları sayesinde buralara tercihi artıyor. Münasebetiyle doğal hoşluklar ve tarihi yapılar bölgenin cazibesini daha artırıyor. Yeniden bölgemizde Fırtına Vadisinde Kaçkar Dağlarında yaylalar çok ön plana çıktı. Toplumsal medyada bu manada paylaşımlar buraları daha tanınır hale getiriyor. Bölgede seyahat acente sayısına bağlı olarak tanıtım çalışmaları artıyor. Artvin’e butik çeşitler evvelden yalnızca yaz aylarında yapılıyordu artık Mayıs ayı itibariyle hareketlenmeye başladı. Bu dönem dış pazar sayısında katiyetle artış olacaktır. DHMİ sivil havacılık uçuş planlamaları olsun seyahat acenteleri olsun şimdiden yaptırdıkları ön rezervasyonlarda bu yoğunluk gözüküyor” diye konuştu. – TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!