Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Gerçekçi Tatbikat

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Gümüşhane Devlet Hastanesi‘nde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı

GÜMÜŞHANE – 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin ve oluşturduğu yıkımın akabinde Gümüşhane‘de gerçekleştirilen birinci tatbikatta kaza ve afet anlarında takımların süratli ve yanlışsız müdahale yeteneklerini arttırmak için gerçeklik arttırıldı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde yolcu minibüsünün devrilmesi senaryosunu içeren tatbikat gerçekleştirildi. Senaryoya nazaran yolcu minibüsünde 5’i ağır, 5’i hafif yaralı olmak üzere bulunan toplam 10 kişinin olay yerinden tedavileri için Gümüşhane Devlet Hastanesi aciline transferleri sağlandı. Tatbikat öncesinde bir sinema sinemasına hazırlanır üzere makyaj yapılan vazifeliler ve yaralılara müdahale eden sıhhat takımları işlerini ciddiyetle yaparak takdir topladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 11 vilayette büyük çaplı yıkıma neden olan sarsıntıda arama kurtarma çalışmalarında aktif vazife alan UMKE’nin Gümüşhane Vilayet Sorumlusu Oktay Özdamar, zelzelenin akabinde afet ve kazalara yönelik tatbikatların daha sık ve daha gerçekçi yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“Bu çeşit tatbikatların sık sık yapılması gerekiyor”

Tatbikatın ciddiyet ve gerçekçi bir formda yürütüldüğünü söyleyen Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emre Dilaver, “Bugün senaryo gereği 13.30 saatlerinde Bağlarbaşı mevkiinde bir yolcu minibüsünün devrilmesi sonucunda bir kazanın meydana geldiği 112 tarafından bize bildirildi. Bu kazada 5’i ağır 5’i ortalı toplam 10 tane yaralının olduğu bildirildi. Olayla ilgili mor kod verip olay idare sistemini aktive ettik ve turkuaz kod vererek hastane içerisindeki acil bilgilendirmelerimizi yaptık. Yaralılarımızdan ağır olan 5’inden 2’si kırmızı alanda, 3’ü ise sarı alanda tedavilerini aldı. Tabi bu üzere tatbikatların ülkemizde sık sık yapılması gerekiyor zira bu üzere durumlarla sık sık karşılaşmaktayız. Bu tatbikatta epeyce başarılı ve gerçekçi gerçekleşti. Bize yardım eden bütün takımımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam Alanı

“Tatbikatlara ne kadar değer verirsek afetlere o kadar hazırlıklı oluruz”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Uğur Aydın – Sıhhat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!