Karadeniz’de Bölgesel Sanal İstihdam Fuarı Düzenlendi

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Karadeniz‘de düzenlenen bölgesel istihdam fuarı ile iş veren ve personeller sanal ortamda buluşarak görüşme imkanı sunuldu.

İŞKUR tarafından düzenlenen ve dün başlayan Bölgesel Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve patronları çevrim içi ortamda bir ortaya getiriyor. Bugün akşam saatlerine kadar devam edecek fuara Kastamonu, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Çorum ve Amasya’da istihdam oluşturma potansiyeli yüksek olan kesimlerde faaliyet gösteren firmalar iştirak sağladı. İş arayan ve patronlara vakit ve maliyet tasarrufu sağlayan Sanal İstihdam Fuarı’na iş arayan vatandaşlar, İŞKUR’un resmi web sitesindeki sanal istihdam sayfasında n firmalar hakkında bilgi alabiliyor ve firma yetkilileri ile inançlı bir biçimde görüşme gerçekleştirebiliyor.

“Tüm hizmetler büsbütün fiyatsız bir biçimde sunulacaktır”

Fuarın 2 gün fiyatsız bir halde devam edeceğini belirten Kastamonu İŞKUR Vilayet Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, “İŞKUR olarak istihdam hizmetlerini çeşitlendirmek ve işe yerleştirmede faal rol oynamak emeliyle 2010 yılından beri vilayet yahut bölgesel seviyede istihdam fuarlarına ehemmiyet verilmekte ve bu faaliyetlerin sayısı ve aktifliği yıllar içinde arttırılarak devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz, iş arayanlarımızın rastgele bir sebeple katılamadığı istihdam fuarlarımız ve meslek günlerimiz, oluşturulan sanal fuar teknolojisiyle iş arayanlar ve patronlar dijital platformda buluşma imkanı bulmuştur. Birincisini 2019 yılında Mersin’de gerçekleştirdiğimiz, sanal istihdam fuarlarımız, artık Türkiye’nin tamamında gerçekleştirilmektedir. 30-31 Mayıs tarihleri ortasında Karadeniz’de ikincisini düzenlediğimiz çevrimiçi fuar ile iş arayan ve patronlarımızı buluşturuyoruz. İş arayan ve patronların çevrim içi ortamda bir ortaya getirileceği aktiflik çerçevesinde, Kastamonu, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Çorum ve Amasya vilayetleri yer alıp Karadeniz’in ikinci istihdam fuarı dün sabah 10.00’da başlayıp, iki gün devam edecek. Türkiye genelinde, herkesin erişimine açık olacak fuar, istihdam oluşturma potansiyeli yüksek olan işlerde faaliyet gösteren firmalar iştirak sağlamıştır. İş arayan ve patronlar, vakit tasarrufu sağlayan, sanal istihdam fuarında iş arayan vatandaşlar internet adresi üzerinden katılarak iştirakçi firmalar hakkında bilgi alabilecek ve firma yetkilileri ile inançlı bir formda görüşme gerçekleştirebilecektir. Ayrıyeten işyerlerinin stantlarına dijital ortam da iş başvurusu, canlı çevrimiçi seminerlere iştirak, canlı olarak patronlarla yazışabilme, online olarak cv bırakma ve internet üzerinden iş görüşmeleri yapabilme üzere tüm hizmetler büsbütün fiyatsız bir formda sunulacaktır” dedi.

“İnteraktif bir halde, sanal istihdam fuarına katılabilecekler”

Vatandaşların firmaların verdiği hizmetler konusunda bilgi sahibi olabileceklerini lisana getiren Aşıcı, “Sanal fuarımızı ziyaret etmek için vatandaşlarımız, aygıtlarıyla giriş yapabilecekler. Sisteme kayıt olup fuar tarihlerinde, onlara gönderilen kullanıcı ismi ve şifrelerle giriş yapacaklar. Daha evvelden özgeçmiş varsa onunla, yoksa da yeni bir özgeçmiş oluşturarak iştirakçi firmalar ile görüşüp, düzenlenen seminerlere katılarak iş arama ve iş gücü piyasasına ait bilgi seviyesini arttırma imkanına sahip olacaklar ve istedikleri firmalara da özgeçmiş bırakabilecekler. Bölgesel olarak 105 firmanın katılacağı fuara, Kastamonu’dan 13 firmamız iştirak sağlamıştır. İş arayan tüm vatandaşlarımız belirtilen tarihlerde interaktif bir halde, sanal istihdam fuarına katılabileceklerdir. Malum her şey dijital platformda hayat buluyor. Bu manada işsiz ve iş arayan genç arkadaşlarımız, Türkiye genelinde birçok firma ile çalışabilme ve bu firmaların vermiş olduğu hizmetler konusunda bilgi sahibi olabilecekler ve kendilerinin de kaideleri tutması kaydıyla bu firmalarda istihdam edilme imkanı artacaktır” diye konuştu. – KASTAMONU

Reklam Alanı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!