Vekiller Kimi Kandırıyor? Üzerinden 1 koca Yıl Geçti!

Reklam Alanı
featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bir yıl geçmesine rağmen hala demir yolu ile alakalı hiçbir gelişme yok gerçekten Gümüşhanemizin vekilleri bir yıl önce sorduğumuz bu soruya cevap verecek misiniz??

 İYİ Parti İl başkanı Ali Ateş, Milletvekillerinin Demiryolun Güzergâhıyla İlgili Sözlerine Cevap Verdi.

Vekiller Kimi Kandırıyor.

İYİ Parti İl Başkan Ateş, Rize lojistik limanını ihale edildiğini ve nihai anlamda demiryolunun da bu güzergaha kaydırılmak istendiğini söyledi. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin Aşkale-Bayburt-Rize hattı olarak değiştirilmesine yönelik tepkiler yeni bir şekil aldı. Rize- İyidere lojistik limanının ihale edilmesi demiryolu tartışmasını yeniden alevlendirdi.

İhaleyi 1.719 milyon liraya Cengiz inşaat alırken İYİ Parti il başkanı Ali Ateş liman üzerinden demiryoluna işaret etti. İl başkanı ateş,’ Gelelim işin diğer boyutuna bugün sanal ortama düşen bu proje ve liman ihale işi doğru ise geçen gün Demiryolunun bakan ile görüşülüp Gümüşhane’den geçtiğini açıklayan milletvekilleri Gümüşhanelileri mi kandırıyor, yoksa bakan mı milletvekillerini kandırıyor’ ifadelerini kullandı.

 “İhale Yapıldı, Tanıdık İsim Aldı”

Reklam Alanı

Konuyla ilgili tepkisini sürdüren İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş Demiryolu tartışmalara farklı bir boyuta getirip güzergâhın Rize’ye kaydırıldığını hatta ihalesinin bile yapıldığını iddia etti. Başkan ateş yaptığı açıklamada “Şu anda sanal ortamda Gümüşhane’den geçmesi gereken demir yolunun Rize İyidere Bayburt istikametinde proje çalışması ve Rize’ye liman inşaatının büyütülmesi amaçlı ihalesi dahi yapıldı. Ve ihaleyi de tanıdık bir isim aldı yıllardır bölgemizde Hükumete yakınlığıyla bilinen Cengiz inşaat bu seferde 1.719.000.000 liralık Rize liman büyütme işini de aldı” dedi

“Vekiller Kandırıyor, Bakan mı Kandırıyor”

Yaşanan süreçle ilgili iddiaların doğru olması halinde vekillerin Gümüşhanelileri kandırdığını söyleyen Başkan Ateş “Gelelim işin diğer boyutuna bugün sanal ortama düşen bu proje ve liman ihale işi doğru ise geçen gün Demiryolunun bakan ile görüşülüp Gümüşhane’den geçtiğini açıklayan milletvekilleri Gümüşhanelileri mi kandırıyor, yoksa bakan mı milletvekillerini kandırıyor” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Karadeniz Bölgesi’nin büyük umut ve hayalle beklenen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin güzergâhının değişerek Aşkale-Bayburt-Rize hattı olacağı belirtilmiş, yaklaşık 100 yıllık projenin yer değiştirilmesine başta Gümüşhane olmak üzere Trabzon ile Erzincan’dan tepkili açıklamalar gelmişti.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Aşkale-Rize arasında 200 kilometre hat oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje çalışmalarını başlattıklarını bildirmesinin ardından, Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüklerini belirterek, “Hemşerilerimiz bu konuda rahat olsunlar. Sayın Bakanımızla görüşerek zaten takibimizde olan konuyu bir kez daha teyit ettik. Bizim şehrimizden geçecek olan ve Trabzon’a kadar uzanacak hatta herhangi bir sıkıntı yok. Bahse konu güzergâhtaki 248 kilometre uzunluğundaki hattın etüt çalışmalarının devam ettiğini, saatte 200 kilometre hız yapabilecek trenin yolcu ve yük taşımacılığında kullanılacağını ifade eden Akgül ve Pektaş takibimizde olan konuyu bir kez daha teyit ettik. Hatta etüt çalışmalarında Zigana dağına 23 kilometrelik tünel planlaması da devam ediyor. Biz kez daha ifade etmek isteriz ki şehrimizi ilgilendiren her konuyu titizlikle takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Gümüşhane Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!